10. elokuuta 2013

moikkeliiiis


Muistan ku vuosi sitten näihin aikoihin kaverit alotti seniori -vuottaan lukiossa ja mä istuin kotona ja odottelin lähtöpäivän varmistumista. Mulla oli pariviikkoa aikaa ja tuntu että kaikki pitää nyt hyvästellä ja tehdä tätä ja tuota ennen lähtöä. Tuntu niinku tulisin olemaan poissa täältä 10 vuotta :D Vuosi kuulosti niin pitkältä ajalta olematta täällä tutussa ympäristössä tuttujen ihmisten luona. En voi sanoin kuvailla miten se tuntuu niinku eilispäivältä ku vielä odottelin perhetietoja. Ja nyt se koko vuosi on jo ohi. Mitä sitä nyt sitten odottaa? 
En tiiä miten saisin lyhyesti ja fiksusti tiivistettyä mun ajatukset tosta koko vuodesta. Oon niin kiitollinen ja onnellinen siitä että päätin lähteä vaihtoon. Se ei ollu sellasta mitä sillon ihan alkuun siitä ajattelin 2 vuotta sitten hakupapereita täytellessä (hitto siitäki jo kaks vuotta...?). Silti mulla ei oo mitään negatiivista sanottavaa siitä. Tai siis no, ehkä jotain pieniä asioita on jäänyt mielen päälle mitä olis siellä voinu mennä toisin mutta kaikenkaikkiaan fiilis on vaan semmonen että se oli sellanen kokemus mitä ei kyllä ikinä tuu unohtamaan. Hyvine ja huonoine päivineen, molemmista kasvanu ja oppinu ihan hirveesti. 
Ku tulin tänne takasin niin ei todellakaan tuntunu siltä että olin poissa vuoden :D Melkeinpä mikään ei sen kummemmin oo täällä muuttunut ja kaikki on ihan ennallaan. Nyt ku ajattelee koko mennyttä vuotta ja sitä miten paljo muistoja siihen mahtu niin se kaikki tuntuu vaan jotenki ihan niinku se olis ollu unta :D Oon viimeaikoina yrittäny vältellä ajattelemasta sitä liikaa tai kattomasta kuvia ettei iskis ikävä takasin. 
Täällä ollessa ikävöin jenkkeihin ja siellä ollessa Suomeen.. Aina ei voi voittaa :) 

Jos lähtevillä vaihtareilla (tai muillakin) tulee vielä kysymyksiä mieleen niin laittakaahan tulemaaan! :)




10 kommenttia:

 1. mikä jäi päällimmäisenä mieleen koko vuodesta? mikä oli kaikesta vaikeinta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. päällimmäisenä mieleen jäi ihan se koko vuosi niinku kokonaisuudessaan :D ja tietenki kaikki ihmiset :)
   vaikeinta ehdottomasti sieltä lähteminen :D

   Poista
 2. Miten sun perhe suhtautui sun vaihtarivuoteen? Epäilikö ne koskaan että pärjäätkö siellä? Miten tutustuit ihmisiin siellä esim sun ensimmäisiin kavereihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan kannustaen suhtautui :) en mä tiiä epäilikö ne, ei ne oo ainakaan niin sanonu :D ellei sitä lasketa että ne epäili etten herää aamusin ku ne ei oo herättääs mua kouluun XD mutta hyvin onnistuin siinäkin!

   mun ensimmäiseen ''parhaaseen kaveriin'' tutustuin ku se tuli heti ekana päivänä koulussa kysyyn että oonks uus ja pyysi mua mennä ruokatunnil hakeen jostain ruokaa sen kaa ja siitä se sitte lähti :D sen kautta sit tutustuin moniin esim ja sit koulus harrastusten kautta ja keiden kaa ny oli samoja tunteja yms :)

   Poista
 3. ihastuitko kertaakaan vaihtosi aikana?

  VastaaPoista
 4. Mitä muita maita harkitsit kuin Yhdysvaltoja?
  Paljonko muissa kuluissa (rokotteet, viisumi yms) meni?
  :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. noo kävi mieles kans iso-britanniaa ja ranskaa tai espanjaa :)

   apua nyt kyl kysyit vaikeen :D viisumi oli muistaakseni satasen paikkeilla(?) ja täytyy kyllä myöntää että rokotteista ei hajuakaan :D

   Poista
 5. Moikka!
  Oon lähdössä vaihtoon nyt syksyllä ja aloin miettiin ihan sellasta käytännön asiaa et miten maksoit puhelinlaskut? Niinku et tuliks sulla puhelinlasku sun usakotiin ja sit maksoit sen nettipankissa vai miten hoiditte puhelinlaskut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   mä hoidin sen sillee et menin AT&T myymälään ja sieltä sai semmosia tavallaan ''prepaid'' liittymiä puhelimeen.
   eli periaatteena se että ostat sieltä semmosen ja vaihdat kortin puhelimeen (muista laittaa suomi sim-kortti talteen haha) ja sit sieltä sai aina käydä lataas kuukausittain lisää saldoa. siinä oli unlimited texting ja joku tietty aika puheaikaa kans, nettiä ei tosin saanu tollaseen prepaid-tyyliin nii elin wi-feillä koko vuoden :D alko ärsyttään käydä siel joka kuukausi nii aloin sit loppuvuodesta lataan siihen useempia kuukausia kerralla :D yks kuukausi makso aina 20 dollaria.

   toivottavasti autto ees jotenkin :D hyvää vaihtovuotta sulle! :)

   Poista